Ürün Açıklaması
e-Fatura, GİB’in belirlediği standartlarda elektronik ortamda düzenlenen, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip faturadır. e-Fatura ile satış ve faturalama gibi süreçlerinizi dijital ortama taşıyarak ödeme ve tahsilat süreçlerinizde hızınızı ve veriminizi artırırken, maliyetlerinizi de büyük ölçüde azaltabilirsiniz.
Logo e-Fatura çözümleri ile mevcut yazılımınız ne olursa olsun, faturalarınızın dolaşımını güvenle ve hızla sağlamış olursunuz. e-Logo Özel Entegratörlük Hizmeti, e-Fatura Entegrasyon Çözümü veya e-Fatura Portal Çözümü’nden size uygun olanı seçerek e-dönüşüme hemen başlayabilirsiniz.
Güvenli Veri İletişimi
Kesintisiz fatura alışverişi ve sıfır veri kaybı ile güvenli ve tutarlı veri erişimi sağlarsınız.
Maliyet Avantajı
Kağıt fatura masrafınızdan kurtularak operasyonel maliyetlerinizi büyük ölçüde azaltabilirsiniz.
Hızlı Verim Artışı
Kullanıcı dostu arayüzü ve esnek fatura formatlarıyla kolay fatura oluşturabilir, faturalarınızla ilgili anlık bilgi alarak süreçlerinizde verim artışı sağlarsınız.
E-mail Hizmeti
e-Logo Özel Entegratörlüğü kullanmanız durumunda, e-Fatura e-Mail hizmeti üzerinden iletilen faturalara otomatik olarak e-Mail yoluyla da ulaşabilirsiniz.
E-Fatura Mobil
e-Logo Özel Entegratörlüğü yöntemini kullanmanız durumunda, e-Fatura bilgilerinize mobil ortamdan da ulaşabilirsiniz.
Yasal Uyumlu
Değişen mevzuata göre güncellenen ve GİB standartlarıyla uyumlu yapısıyla işlemlerinizi yasalarla uyumlu bir şekilde yürütebilirsiniz.
Sınırsız Yetkilendirme
e-Fatura sınırsız sayıda kullanıcının yetkilendirilmesine izin veren yapısıyla yönetim kolaylığı sağlıyor.
Platform Bağımsız
E-fatura web arayüzüne tarayacı ve işletim sistemi farketmeksizin, istediğiniz noktadan erişim sağlayabilirsiniz.
E-Fatura Başvuru İşlem Adımları
1
Mali Mühür
Kamu Sertifiasyon Merkezi www.kamusm.gov.tr adresinden mali mühür başvurusu yapılır. Akıllı kart okuyuculu mali mühür temin edilir.
2
Resmi Başvuru
Mali mühür temini sonrasında efatura.gov.tr ve edefter.gov.tr adreslerinden başvuru formları doldurulur. Başvuru aşamasında özel entegrator yöntemi seçilir.
3
Lisanslama
Logo Go 3, Tiger 3 veya Tiger 3 Enterprise lisansları ile Logo Connect E-Fatura ve Logo E-Defter lisansları temin edilir. Özel entegrator başvurusu ve kontör alımı bayi aracılığıyla gerçekleştirilir.
4
Entegrator
Sözleşmeler ve lisans işlemleri tamamlandıktan sonra belirtilen tarihte e-faturaların otomatik gönderilip alınması ve e-defter beyanlarının otomatik verilmesi sağlanır.
E-Fatura Hakkında Bilinmesi Gerekenler
1E-Fatura Nedir ?
e-Fatura, önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaların, belirlenen veri aktarım protokolü aracılığı ile gönderen taraftan alıcı tarafa iletimini sağlayan mesajlaşma alt yapısıdır.
2E-Fatura kullanım yöntemleri nedir?
e-Logo Özel Entegratörlük Hizmeti, Bilgi İşlem Sisteminin Entegrasyonu veya e-Fatura Portal Çözümü yöntemlerinden; işletme yapınıza en uygun olanı seçerek elektronik fatura kullanmaya başlatabilirsiniz.
3Logo Özel Entegratörlük Hizmeti nedir?
Logo Özel Entegratörlük Hizmeti ile 7/24 aktif çalışan, hızlı ve güvenli bir sistemin yatırımını kullanıcı firma adına üstlenir. Böylelikle, elektronik fatura gönderme ve alma işlemleriniz teknik yeterliliğe sahip, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan özel entegrasyon izni almış Özel Entegratör Hizmet sağlayıcısı e-Logo'nun bilgi işlem sistemi vasıtasıyla gerçekleştirilebilir.
4Bilgi İşlem Sisteminin Entegrasyonu Yöntemi nedir?
e-Fatura Entegrasyon Çözümü ise belirlenen standartlara uygun entegrasyonu sağlamanız durumunda kendinize ait bilgi işlem sistemleri aracılığıyla, GİB’in sistemine entegre olarak e-Fatura uygulamasını kullanabilmenize olanak sağlar; böylelikle e-Faturaların alım ve iletim işlemlerinin otomasyona geçirilmesini kolaylaştırır.
5E-Fatura Portal Çözümü nedir?
e-Fatura Portal Çözümü, e-Fatura uygulamasına ait temel fonksiyonların internet üzerinden genel kullanımı sağlanırken, GİB’in sunduğu e-Fatura portali üzerinden e-Faturalar manuel olarak alınıp gönderebilmenize olanak sağlar.
6e-Fatura ile e-Arşiv arasındaki farklar nedir?
e-Fatura sisteminde, sadece sistemde kayıtlı kullanıcılara e-Fatura gönderilebilir ve bu kullanıcılardan e-Fatura alınabilir. e-Arşiv ise e- Fatura kapsamı dışında kalan firma ve tüketicilere kesilen faturaların da elektronik ortamda düzenlenmelerine ve ikinci nüshasının elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesine olanak sağlamaktadır. e-Fatura’da, fatura elektronik ortamda alıcısına iletilir, kağıt çıktı alınamazken; e-Arşiv’de ise fatura hem elektronik hem de kağıt çıktı alınarak alıcısına iletilebilir. E-Fatura’da UBL-TR formatı zorunlu iken e-Arşiv’de istenilen format kullanılabilir. E-Arşiv’de belgeler mali mühür ve zaman damgası kullanılarak onaylanır ve saklanırken; e-Fatura’da zaman damgası yoktur. E-Fatura’da alıcısına gönderilen her fatura önce GIB’e iletilirken, e-Arşiv’de GİB’e yalnızca ay sonlarında hazırlanacak bir rapor ile bilgi verilir. E-Fatura’da GIB Portal, Entegrasyon, Özel Entegratör yöntemlerinden biri kullanılır. E-Arşiv kullanıcıları ise Özel Entegratör ya da kendi bilgi işlem sistemlerine onay alarak kullanabilirler.